Különleges világ

Én pszihológusként dolgozok immáron tizenkét éve. Nem egy könnyű szakma, mert emberek sorsain és életén igyekszünk mindig változtatni, különböző technikákat és eszközöket bevetve vagy használva. Sokszor sikerrel járunk és sokszor sajnos nem, de egy biztos, mindenki számára kialakul valamilyen csomag, egy különleges válogatás, ami számtalan helyeztben segítséget nyújtott már, ezért előszeretettel használja a kezelések során.

Nekem az évek során rengeteg olyan ember került a kezelésem alá, akinek a legnagyobb problémája az volt, hogy nem tudott egyszerűen kikapcsolni. A folyamatos munka, a teendők és a stresszhelyzetek hatására pedig teljesen magától értetődik, hogy az ember, és az elméje elfárad. Kimerül. Szédül, rengeteg testi tünete támad, ami tovább fárasztja, és már olyannyira ingerült a világ minden kis mozzanatát tekintve, hogy összeférhetetlenné válik. Nem csak a családdal, sokszor már a munkahely tekintetében sem tudnak ezek az emberek helyt állni. Hatalmas problémákat okoz ez, sokszor emberi életek mennek tönkre, pedig csak néha pihenniük kellene.

Ezeket az embereket meg kell tanítani pihenni, kikapcsolni. Nem könnyű feladat, megfelelő eszköz kell hozzá, úgy, hogy ne igényeljen sok időt, mert nyilván az egész életüket hirtelen nem fogják tudni ezek az emberek felborítani. Ehhez nyújt nekem tökéletes világot a vászonképek kínálta lehetőség.

Számtalan embernél segített már az a feladat, hogy vásárolt egy vászonképet, és minden nap húsz percet egy kávé, tea, vagy éppen bor kíséretében a képet kellett elemeznie, és megfigyelnie, hogy a napok során hogyan változik a kép a szemükben. Minden egyes alkalommal idilliebben hatott számukra a kép, és minden egyes nappal nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá váltak, akármilyen hihetetlen is. Ez a nagyon egyszerű módszer számos ember életét tudta visszaterelni a normális kerékvágásba, és mentette meg őket attól, hogy válás vagy épp a munkájuk elvesztése méginákbb tetézze számukra a bajt. Nagyon szeretem ezt a különleges világot emiatt.